U ponedjeljak 28. svibnja 2018. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu (NSK) potpisan je Sporazum o suradnji na razvoju i održavanju Hrvatskog skupnog nacionalnog kataloga.

Potpisnici Sporazuma, osim Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, su Sveučilište u Zagrebu, Hrvatsko katoličko sveučilište,  Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu i Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Ovim je činom svečano formaliziran rad na uspostavi prvog i jedinstvenog distribuiranog skupnog kataloga u Hrvatskoj, koji omogućuje pronalaženje informacija o tiskanim i elektroničkim izvorima dostupnim u više od 45 kataloga visokoškolskih i specijalnih knjižnica, uključujući i fondom najbogatiji katalog Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Svečanom su potpisivanju, osim glavne ravnateljice NSK-a, dr. sc. Tatijane Petrić, rektora Hrvatskoga katoličkoga sveučilišta prof. dr. Željka Tanjića, prorektora  Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Miloša Judaša te dekana i prodekana ostalih navedenih fakulteta Sveučilištau Zagrebu prisustvovali i voditelji knjižnica spomenutih visokoškolskih ustanova.

 

Hrvatsko katoličko sveučilište